• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg

 

Τα Παιδιά του Παραδείσου (Les Enfants du Paradis)
Προβολή Παρασκευή 4 και Κυριακή 6/11 στις 20:00
Τα παιδιά του παραδείσου


Σκηνοθέτης: Marcel Carne
Πρωταγωνιστούν: Arletty, Jean Louis Barrault, Pierre Brasseur, Marcel Herrand, Pierre Renoir, Maria Casares, Louis Salou
Διάρκεια: 190 λεπτά
Διανομή: New Star
Ετος: 1945


Υπόθεση

Στο Παρίσι του 1830 ο Μπατίστ, ένας μίμος του θεάτρου, ερωτεύεται την Γκαράνς, μια ηθοποιό την οποία πολιορκούν πολλοί άντρες. Οι πολυτάραχες ζωές τους θα συναντηθούν και θα χωρίσουν πολλές φορές, το πάθος του Μπατίστ όμως θα παραμείνει άσβεστο.


Πληροφορίες για την ταινία

Η ταινία γυρίστηκε στην Γαλλία κατα την περίοδο της γερμανικής κατοχής και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 9 Μαρτίου του 1945 σε ένα γκαλά ειδικά για κοινωνικό έργο σχετικά με το σινεμά και για αιχμαλώτους πολέμου. Η υποδοχή της ταινίας από τους κριτικούς γενικά ήταν θετική. Μάλιστα ο Georges Sadoul τη χαρακτήρισε «αριστούργημα». Εκεί όμως που η ταινία έκανε πραγματική θραύση ήταν το κοινό. Ο κόσμος ερωτεύτηκε αυτή την ταινία ακαριαία και συνέρρεε στις αίθουσες για να τη δει. Τον Δεκέμβριο του 1946, ο Πρεβέρ μάλιστα προτάθηκε και για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Η ταινία συνέχισε να έχει κοινό σε όλο τον κόσμο και να δημιουργεί τη δική της λατρεία, και το 1995, η γαλλική επιτροπή από δημοσιογράφους και ιστορικούς που ήθελε να γιορτάσει τα 100 χρόνια του σινεμά έφτιαξαν μια λίστα με 1000 ταινίες που γυρίστηκαν ανάμεσα στο 1944 και στο 1994. Από όλες, ύστερα από ψηφοφορία, τα παιδιά του παραδείσου βγήκε πρώτο, ως η Καλύτερη ταινία!

Πάνω από τέσσερις µήνες διήρκεσε η πλήρης αποκατάσταση του αριστουργήµατος του Μαρσέλ Καρνέ από το αυθεντικό αρνητικό του εξαιρετικά ευπαθούς νιτρικού φιλµ στο οποίο γυρίστηκε. Το αποτέλεσµα ήταν µια ταινία σε 2K DCP(ψηφιακό κινηµατογραφικό πακέτο), σε µια επεξεργασία που έγινε για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

 

 

 

Επιστροφή