• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg

Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας

 

Ο αστακός

Προβολή Παρασκευή 10/02/2017 στις 21:00

 

Η προβολή θα γίνει στο αμφιθέατρο του  ΕΠΑ.Λ. Σαλαμίνας (Ζωοδόχου Πηγής 21)   

Αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να ενισχύσουν το μαθητικό παντοπωλείο που λειτουργεί στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας. 

 

Σκηνοθέτης: Γιώργος Λάνθιμος 
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Αριάν Λαμπέντ, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεϊντού, Aγγελική Παπούλια, Μπεν Γουίσοου 
Διάρκεια: 118' 
Ετος: 2015
Βραβεία/ Συμμετοχές:

Βραβείο κριτικής επιτροπής 2015, Υποψήφιο για όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου 2017

 

 Υπόθεση

Σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον ο David ένας σύζυγος που μόλις τον παράτησε η γυναίκα του, αναγκάζεται από με τους κανόνες της Πόλης, να ζήσει σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο για 45 μέρες. Σκοπός της διανομής αυτής δεν είναι 45 μέρες ξέγνοιαστων διακοπών, ώστε να ξεφύγει το μυαλό από τον πόνο που προφανώς βιώνει, αλλά το να βρει άλλο ταίρι μέσα σε ούτε καν ένα μήνα. Αν δεν τα καταφέρει, είναι εξίσου αναγκασμένος να μεταμορφωθεί σε ένα ζώο. Ο David επιλέγει, διόλου τυχαία, να μεταμορφωθεί σε αστακό. Τον επιβραβεύει για αυτό η αρχηγός της διοίκησης του ξενοδοχείου. Στο Ξενοδοχείο συναντάει μια εντελώς άκαρδη, που γουστάρει πόνο και θάνατο, γυναίκα, αλλά και μια καλοσυνάτη καμαριέρα. Συναντάει επίσης έναν ψευδό άντρα που δεν περιμένει από άλλο άτομο (του ίδιου ή του αντίθετου φύλου) να τον ευχαριστήσει αλλά το κάνει μόνος του, και έναν νεαρό που κουτσαίνει και κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκτήσει ταίρι μέσα σε αυτήν την περιορισμένη περίοδο. Υπάρχει όμως και το Δάσος. Εκεί ο David θα συναντήσει τη δογματική και σκύλα αρχηγό του, αλλά και μια γυναίκα που θα του τραβήξει τόσο το βλέμμα όσο και την καρδιά.

 Το νέο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου (Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Καννών), αναπάντεχα κωμικό και ρομαντικό μέσα στη ζοφερότητά του, καταπιάνεται ευρηματικά με τα όρια και τη φύση τόσο της αγάπης όσο και της προσωπικής ελευθερίας, υπό το επίμονο βλέμμα μιας κοινωνίας που λατρεύει την κανονικότητα και εχθρεύεται τη συνειδητή διαφοροποίηση από οτιδήποτε εκείνη αξιολογεί ως κοινωνικά ωφέλιμο.